ALBA

център за лазерна епилация

IMG-4997

Elysion-PRO в ALBA

Нашият център работи с висок клас диоден лазер, подходящ за всички сезони и постигане на отлични резултати за всички типове кожа.

С Elysion- PRO – РЕВОЛЮЦИЯ В ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ ще получите дълготрайно обезкосмяване на желаната от Вас зона, постигната за кратък период от време. Охлаждащата система на апарата предизвиква приятно усещане за кожата, което прави процедурата приятна, безболезнена и комфортна.

Elysion Pro е диоден лазер за епилация от ново поколение. Предназначен е за лазерна епилация, която премахва окосмяването по селективен начин. Апаратът атакува пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул без да увреждат кожата.

Elysion-Pro е проектиран така, че да позволява да се избират различни дължини на вълната. По този начин е осигурена отдавна търсената гъвкавост и прецизност. Именно заради тези му качества той е обявен за най-добрият апарат в своята категория от престижното професионално списание за естетика Vida Estética.

ТЕХНОЛОГИЯТА  USP

Лазерът работи с технология USP (Ultra Short Pulse – Ултра Къс Импулс). Тя  прави възможно доставянето на ултра къси импулси от 3 ms до косъма. Тези импулси достигат оптималната температура, за да унищожат космения фоликул без да нараняват кожата.

Предимството на ултра късият импулс е, че той успява да загрее косъма много бързо, което  позволява на самия косъм да отведе топлината до фоликула също толкова бързо, преди тя да се е загубила. По този начин луковицата бива унищожена ефективно. При дългите импулси това е по-трудно, защото те не успяват достатъчно бързо да загреят косъма. Следователно луковицата не винаги бива унищожена. Бързината на загряване е изключително важна, защото косъмът, както всеки друг предмет, отдава топлината си. И тъй като е малък, това става за изключително кратко време. Този процес се нарича терморелаксационно време. Това е времето, за което косъмът абсорбира и отдава топлина. Проучванията показват, че за 3 ms косъмът абсорбира цялата енергия без да се разпръсква в останалата тъкан. За 20 ms той абсорбира част от енергията и започва да разпръсква друга част от нея в съседните тъкани. За 50 ms косъмът разпръсква топлина в съседните тъкани, докато температурата му бавно се понижава.

Система за охлаждане

Апликаторите на Еlysion-Pro са снабдени със система Crystal freeze, която служи за охлаждане върха на апликатора. Тя е базирана на TRT (време за термична релаксация), времето, необходимо за понижаване на температурата, получена в резултат на лазерното лъчение.

Това е най-цялостната налична система. За разлика от останалите, при нея кожата се предпазва от топлината едновременно с излъчването на импулсите и по този начин се предотвратява прекомерното загряване на кожата. Тя също така позволява третираната област да бъде предварително охладена, като апликаторът се плъзга върху кожата преди да започне излъчването и охлажда кожата след всеки импулс.

Висококвалифицирани терапевти се грижат за постигане на Вашите наѝ-добри резултати като се фокусират върху всеки детаѝл. Те ще Ви информират  и напътстват за всичко необходимо, за постигане на перфектните резултати, спазвайки високи стандарти за защита и безопастност.