A&B

Beauty studio

Най-често срещаните грешки при лазерната епилация

Най-често допусканите грешки при лазерната епилация!

Лазерната епилация е най-съвременият, ефективен и дълготраен метод за премахване на нежеланото окосмяване по твоето лице и тяло. За да бъде тя наистина 100 % ефикасна , трябва да избягваш някои ключови грешки.

Грешка 1 Посещаваш лазерен център или студио, където се работи с апарати с неясен произход / производител и с неквалифициран персонал.

Преди да започнеш процедури лазерна епилация задължително направи обстойно проучване за апарата, за да се увериш, че е клинично доказан и напълно безопасен за твоето здраве. Много често хората приемат, че услугата навсякъде е еднаква и основават своя избор изцяло на цената на услугата. Некачествените апарати те излагат на риск и не предоставят добри и дълготрайни резултати. Изключително важно е терапевта, който извършва процедурата да има нужния опит, познания и квалификации за ефективно извършване на лазерната епилация.

Грешка 2 – Липса на консултация преди процедурата.

Преди всяка процедура трябва да се провежда консултация, по време на която се прави диагностика на кожата и текстурата на косъма като по този начин се избират най-подходящите параметри за работа. Изключително важно е да зададеш всички твои въпроси, които имаш, да информираш твоя терапевт дали приемаш някакви медикаменти или имаш някакви заболявания. По време на консултацията трябва да попълниш информирано съгласие, в което са упоменати всички противопоказания, при които не може да се извършва процедурата. Не спестявай информация на твоя терапевт, за да може процедурата да бъде безвредна и ефекасна.

Грешка 3 – Не спазваш графика за процедурите лазерна епилация.

Лазерната епилация в различните части на тялото се прави в различен период от време. Това зависи от активната фаза на растеж на косъма в съответната зона от твоето тяло. За зона лице интервалът е между 30 и 45 дни, за торса между 45 и 60 дни, а за зона крака между 60 и 90 дни. Препоръчителни брой процедури за тялото са между 6 до 8 процедури, а за зона лице между 10 до 12 процедури. Изключително важно е да спазваш стриктно графика за последващите процедури от твоя терапевт, в противен случай няма да получиш очакваните резултати.

Грешка 4 – Не следваш съветите на твоя терапевт за грижа на кожата.

За да сведеш до минимум страничните ефекти трябва стриктно да следваш съветите на твоя терапевт. Необходимо е да спазваш следното:

Забрави за директното излагане на слънце/солариум 3 дни преди и след процедурата.

Забрави за кола маска, епилатор или пинсета като метод за премахване на нежеланото окосмяване месец преди процедурата, както и между процедурите.

14 дни преди процедурата преустнови употребата на лосиони за изкуствен тен, пилинг или ексфолация.

24 часа преди процедурата трябва да обръснеш зоната, която ще се третира.

В деня на процедурата, по зоната за третиране не трябва да се нанася козметика или парфюм.

 

Запиши час за безплатна консултация

ВИЖТЕ ОЩЕ…

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги? Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все

Прочетете повече »