ALBA

център за лазерна епилация

Лазерна епилация

Лазерна епилация

Ако ви е омръзнало от бръснене, епилатор, кола маска или пинсети за премахване на нежеланото окосмяване , лазерната епилация може да бъде опция, която си струва да се обмисли.Лазерната епилация е сред най-често извършваните козметични процедури. Тя атакува пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул без да увреждат кожата.

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е медицинска процедура, която доставя ултра къси импулси концентриран лъч светлина в космените фоликули за премахване на нежеланото окосмяване, без да нарушава или уврежда повърхността на кожата.

По време на процедурата Диодният апарат Elysion Pro излъчва светлина, която се абсорбира от меланина в космите. Светлинната енергия се преобразува в топлина, която уврежда фоликулите, които произвеждат косми безвъзвратно.
Космите в човешкото тяло имат цикъл на растеж, който включва периоди на растеж, преходен стадий и фаза на покой. При самата процедура се унищожават само космите, които са във фаза на растеж, за това са нужни няколко процедури през строго определен срок.

Каква е трайността на лазерната епилация?

Косменият фоликул,  който е унищожен не се възтановява. Въпреки това, хората, които се подлагат на епилация, могат да очакват, че някои косми в целевата зона ще пораснат отново.

Някои третирани зони могат да бъдат с 90% намаляване на космите и резултатът е дълготраен(10 – 15г.) Други се нуждаят от 1-2 поддържащи процедури годишно. С течение на времето е възможно зоната да се третира отново, за да се намали броят на космите, които отново израстват.

Косъмът може да порасне, особено ако фоликулът е увреден и не е унищожен по време на процедурата за лазерна епилация.
Дали космите ще пораснат отново зависи от множество фактори, включително вида на космите, които се възстановяват, апаратът с който се извършва процедурата и квалификацията на терапевта.

Ако косменият фоликул е увреден, но не унищожен, космите в крайна сметка ще пораснат отново. Може да бъде трудно да се унищожи всеки отделен космен фоликул, така че повечето хора ще видят някакъв нов растеж на косми.
Когато космите пораснат отново, е възможно пак да се третират, така че хората, които искат да премахнат всички нежелани косми, могат да се нуждаят от няколко процедури.

Лазерната епилация може ли да премахне окончателно нежеланото окосмяване?

В някои случай космите могат да бъдат твърде светли, твърде къси или устойчива на терапията, хора с нарушен хормонален баланс също може да нямат добър резултат. В тези случаи човек може да избере да използва други методи за обезкосмяване.

Има ли значение цвета на кожата или космите?

Elysion PRO премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Фицпатрик) през цялата година дори и през лятото.
Епилацията е най-ефективна при хора със светъл тен, които имат тъмни косми. Това е така, защото пигментният контраст улеснява лазера за откриване на косъма, преминаване във фоликула и унищожаването му.
Хората с тъмна кожа или светли косми могат да се нуждаят от повече процедури от други и е възможно да открият, че растат отново повече косми.

Предимства и ползи на лазерната епилация.

Лазерната епилация е ефективна за премахване на нежеланото окосмяване от лицето, брадичката, краката, гърба, ръцете, подмишниците, бикини линията и други области.

Създадена за чувствителна кожа, технологията за лазерно премахване на косми е достатъчно безопасна, за да се използва във всяка част на тялото и да е подходяща за различни типове кожа, като същевременно осигурява максимални резултати.

Прецизност – лазерите могат селективно да таргетират тъмните, груби косми, като не увреждат съседната тъкан.
Трайна загуба на окосмяването след средно три до седем сесии
Без враснали косми
Безопасна и ефективна технология
С всяка процедура космите стават по-тънки
Подобрява състоянието на кожата
Скорост -Elysion Pro работи с технологията USP (Ultra Short Pulse – Ултра Къс Импулс). Предимството на ултра късият импулс е, че той успява да загрее косъма много бързо, което позволява на самия косъм да отведе топлината до фоликула също толкова бързо, преди тя да се е загубила. Малки области като зона горна устна могат да бъдат третирани за по-малко от минута, а големи области, като гърба или краката, могат да отнемат до един час.

Странични ефекти и рискове при лазерна епилация.

Усещането по време на процедурата е боцкане и затопляне на зоната.
Незначителните странични ефекти са чести и могат да включват:

зачервяване на кожата
промени в цвета на кожата, особено при хора с тъмна кожа, които са временна
еритема и лека адема
Кожата ще се усеща топла в продължение на 15-30 минути след лазерно лечение. Възможно е да има зачервяване до 24 часа след процедурата.

Предоставянето на подробна медицинска история и обсъждане на рисковете и ползите може да помогне на терапевта да определи правилната терапия, премахвайки риска от сериозни странични ефекти.

След лазерна епилация трябва да се избягва излагането на слънце. Слънчевите лъчи могат да причинят раздразнение на кожата, което увеличава риска от мехури и белези.
След процедурата третираната зона трябва да се намаже с висок фактор слънцезащитен крем.

Хората, които изпитват силна болка, треска, образуване на еритема или лека адема, трябва да се обърнат към своят терапевт за съдействие.

Цена на лазерната епилация.

Повечето хора се нуждаят от множество процедури, така че трябва да говорят с терапевта за това колко сесии ще са им необходими, за да определят общите разходи.

Общите разходи за лазерна епилация зависят от няколко фактора, включително кой извършва терапията. При квалифицирани специалисти терапевти е възможно цената да е по-висока, но е по-малко вероятно да причинят увреждане или странични ефекти.Също има значение и с какъв апарат се прови самата процедура.
Други фактори, влияещи върху разходите за лазерна епилация, включват:

брой на необходимите процедури
колко косми порастват отново
обработваната площ
Обработването на малка зона като горната устна ще струва по-малко от обработването на цели ръце или цели крака.

Прогноза.

Лазерната епилация може да премахне космите по тялото, които човек има. При някой хора с времето част от космите ще пораснат отново.

Някои типове на кожата и типове косми дават по-добри резултати от други. Единственият начин да разберете със сигурност какви резултати да очаквате от лазерната епилация е да се консултирате с терапевт специалист.

Често задавани въпроси.

Какво трябва да направя, за да се подготвя за процедурата на лазерна епилация?
Нашият Терапевт ще предложи конкретни инструкции за подготовка за лазерна епилация:

Избягвайте прекомерното излагане на слънце върху третирани области поне три дни преди това (включително солариуми). Следвайте съветите на Вашия терапевт за избягване на излагане на слънце преди и след терапията. Винаги, когато излизате, нанасяйте висок фактор (50) слънцезащитен крем на третираната зона.
Избягвайте употребата на всякакви продукти за тен, които потъмняват кожата Ви.
Избягвайте да използвате кремове / овлажнители, парфюми в областта, която се третира, преди процедура.Ако сте си нанесли такава нашият терапевт ще го отстрани преди да започне процедурата.
Не прилагайте други методи за обезкосмяване. Не правете кола маска или не отскубвайте космите от корена един месец преди лазерната епилация, тъй като могат да се нарушат космените фоликули.
Преди процедурата е необходимо да обръснете зоната 24 часа преди лазерната епилация. Избягвайте всякакъв вид пилинг. Ексфолирайте, за да премахнете натрупаната мъртва кожа. Уверете се, че на кожата няма остатъци от продукти за изкуствен тен.
Защо са необходими няколко процедури?
Необходимо е да се проведат няколко процедури, за да се извлече максималният ефект от лазерната епилация. Точният брой поддържащи лазерни процедури варира при отделните индивиди. Повечето хора се нуждаят от между четири и шест сесии за лазерна терапия за постигане на максимален ефект.
След всяка сесия ще забележите по-малко косми. Космите, които останат или се регенерират, също така ще бъдат по-тънки и светли. Броят на космите ще намалее с 20 до 30% още след първата процедура. Скоростта на намаляване на окосмяването след това ще се увеличи.

Колко често трябва да бъдат процедурите?

В зависимост от Вашия тип косми и кожа както и зависи от третираната зона, обикновено ще се нуждаете от процедури на интервали от 30-90 дни. Всяка част от тялото има различен цикъл на растеж на космите, така че загубата на косми ще варира в зависимост от фазата, в която се намират фоликулите по време на процедурата. За постоянен резултат обаче са необходими между 6-12 процедури.

Колко време отнема всяка процедура?

Това зависи от зоната която се третира и нейната големина. Лазерна епилация на малка област, като горната устна, може да отнеме само няколко минути. Третирането на по-голяма площ, като гръб или крака, може да отнеме повече от час.

Боли ли лазерната епилация?

Едно от предимствата на лазерната епилация е, че процедурата е практически безболезнена, особено в сравнение с кола маската. Всеки импулс продължава 3 мили секунди, усещането е леко боцкане. Усъвършенстваната охлаждаща система на Elysion Pro , охлажда кожата Ви преди, по време и след третирането, за да сведе до минимум дискомфорта.

Каква е минималната възраст за лазерна епилация?

Препоръчва се клиентите, подложени на терапия с лазерна епилация, да са навършили 18 години. Това гарантира оптимални резултати от лечението. Преди 18-годишна възраст растежът на космите не се е развил напълно поради променящите се хормонални нива.

В определени случаи могат да бъдат извършени процедури за лазерна епилация на лице на 12 и повече години. Въпреки това, за деца под 18-годишна възраст се изисква присъствието на родителя или настойника при посещение за първата процедура. Той е длъжен да подпише формуляр за съгласие и да присъства на консултацията, за да се увери, че разбира процедурата и последващата грижа.

Може ли да се извършва лазерна епилация по време на бременност или кърмене?

Няма доказателства за вреда от лазерната епилация по време на бременност.Но ви препоръчваме да изчакате докато бебето се роди.Ако имате някакви притеснения относно продължаването на лазерната епилация, се консултирайте с Вашия лекар.

Мога ли да си направя лазерна епилация, ако приемам лекарства?

Има някои лекарства, които причиняват фоточувствителност на кожата, като тези лекарства не са ограничени до перорален и локален витамин А, антибиотици и някои антидепресанти. Най-добре е да се консултирате с Вашия терапевт и в никакъв случай не крийте нещо от него. След като терапевта ви научи за взиманите от вас лекарства, може да се направи тест с лазера, за да се определи, че е безопасно да започнете процедурата.

Мога ли да направя лазерна епилация над татуировките?

Не, за съжаление не може да се извърши лазерна епилация върху татуировките.Лазерът ще увреди татуировките.

Каква е последващата грижа след процедурата?

Възможно е леко зачервяване и усещане за топлина в областите, които са били третирани. Може да използвате успокояващ лосион, за да облекчите дискомфорта и чувствителността на кожата.Всичко това отшумява до 24ч след процедурата.
През следващия до 2 седмици третираните косми ще паднат. Прилагайте слънцезащитен крем, за да предотвратите временни промени в цвета на третираната кожа. Също така трябва да избягвате излагането на слънце и солариум.
Следващата процедура се провежда, когато космите пораснат отново. Междувременно космите се премахват само чрез бръснене.

 

 

Запиши час за безплатна консултация

ВИЖТЕ ОЩЕ…

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги? Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все

Прочетете повече »