Alba
център за лазерна епилация

Лазерна епилация- преди процедурата, по време на процедурата и след нея!

Лазерната епилация е най-съвремения и ефективен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Подходяща е за всяка зона от вашето лице и тяло, а ефектът – изключително дълготраен. За да бъде процедура безопасна и ефективна трябва да се запознаете с това какво да правите преди процедурата, по време на процедурата и след нея!

Преди процедурата

 • По време на консултацията трябва да информирате вашият терапевт за здравословното си състояние.

Задължително трябва да споменете ако приемате някакви медикаменти или добавки. Има някои сериозни заболявания, които са противопоказни за лазерната епилация. Ако сте имали или имате автоимунно, хронично или кожно заболяване или се лекувате от хормонален дисбаланс. Съществуват медикаменти, които повишават светлочувстителността на кожата и могат да предизвикат странични ефекти. При приемане на такива медикаменти трябва да се изчака 7-10 дни след последния прием, за да се изчисти организма и след това може да се предприеме безопасно правене на процедурата.

 • Нежеланото окосмяване не трябва да се премахва с кола маска или епилатор.

Лазерният импулс се концентрира в тъмния пигмент и фоликула на косъма, за това е много важно косъмчетата да не се отксубват и изрусяват поне месец преди процедурата. След като сте се спрели на лазерната епилация като метод на обезкосмяване между процедурите трябва да използвате само съмобръсначка или тример за премахване на космите.

 • Правилната подготовка в деня преди процедурата е много важна.

24 часа преди процедурата трябва гладко да обръснете зоната, която ще се третира. Ако има наличие на косъмчета по повърхността на кожата, лазерният импулс ще се разпръсне по тяхната дължина и няма максимално да достигне до космения фоликул и да го унищожи. По време на бръсненето внимавайте да не се порежете, защото лазерната епилция се прави на спокойна и нераздразнена кожа.

 • В деня на процедурата не използвайте козметични продукти върху зоната, която ще се третира.

Съставките в козметичните продукти могат да повлияят на резултата на лазерната епилация. Затова е необходимо да информирате вашия терапевт ако сте използвали някаква козметика върху зоната, която ще се третира, за да бъде премахната и почистена.

 • Избягвайте директно излагане на слънце 3 дни преди и след процедурата.

При повечето лазерни технологии периодът, за който не трябва да излагате кожата си на директно слънце е четири до шест седмици. При съвремените лазери какъвто е диодният лазер Elysion Pro лазерна епилация може да се извършва на кожа с тен. Не трябва да се излагате на слънце или сулариум три дни преди и след процедурата. Това позволява лазерната епилация да се извършва през летните месеци и да се спазват павилните интервали. По този начин се постига максималния ефект от окончателното обезкосмяване.

 • Без автобронзат, пилинг или ексфолиант

Две седмици преди процедурата спрете употребата на автобронзата, за да може третираната зона да възвърне естествения си и равномерен цвят.

Трябва да спрете с използването на пилинг или по-груба ексфолиация една седмица преди процедурата. При тяхната употреба се наранява най-горният слой на епидермиса, което при лазерната епилация може да доведе до нежелани странични ефекти.

По време на процедурата

Кожата на третираната зона се почиства ако има нанесена козметика по нея. С бял молив се маркират кожните несъвършенства. Пациентът и терапевтът използват защитни очила за предпазване на очите от лазерния лъч. Върху зоната, която се третира се полага гел за охлаждане на водна основа. Това свежда до нула вероятността от увреждане на епидермиса и прави процедурата безболезнена и комфортна.

След процедурата

Какво не трябва да правите веднага след процедурата :

 • не се излагайте на пряка слънчева светлина или сулариум.
 • избягвайте много горещи бани, душове, парна баня или сауна
 • не посещавайте басейни, защото водата в тях се обработва с хлор и други дезинфектанти.
 • избягвайте тежката физическа активност, свързана с обилно изпотяване в следващите 24 часа.
 • не използвайте избелващи кремове за 24 до 48 часа.
 • избягвайте ексфолиант или пилинг за една седмица.

Следвайте нашите инструкции за грижите на кожата преди и след лазерната епилацията, за да се предотвратят каквито и да било усложнения! Само така ще достигнете до мечтаната гладка кожа по- най ефективния и безопасен начин!

ВИЖТЕ ОЩЕ…

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги? Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все

Прочетете повече »