ALBA

център за лазерна епилация

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все пак да имаме окосмяване по тялото си, независимо модата и нашите желания, 100% обезкосмяване не бива да ви обещава никой.

Клиничните проучвания показват, че при коректно направени процедури лазерна епилация, е възможно да се постигне перманентно или окончателно обезкосмяване при над 70% от пациентите, като успеваемостта е премахване на 80-89% от космите в третираната зона.

Всяко изключение и непостигнат успех трябва да се разглеждат отделно, защото възможностите за грешка са най-малко четири: неправилен избор на апарат, грешни настройки, здравословни проблеми на пациента (хормони, приемани лекарства) и други неспазени условия за успешна епилация.

 

Колко често се правят процедури? Всеки месец? Колко процедури се препоръчват?

 

Лазерната епилация в различните части от тялото се прави през различен период от време, свързан с периода на обновяване на космите в съответната зона и анагенната фаза на растежа им (активната фаза, когато косъмът е свързан с фоликула).

Например за зони по лицето интервалът е 30-45 дни, за зони от торса – 45-60 дни, а за зона крака – 60-90 дни.

 

Първоначално процедурите се правят през минималния интервал, а след това започваме да увеличаваме времето между тях, защото след всяка процедура окосмяването расте по-бавно и е по-малко и по-фино. Важно е процедурите да се правят тогава, когато има окосмяване и растеж, което е сигурен белег, че космите са в активна фаза.

Препоръчителният курс от 6-8 процедури, като при 70% от участвалите в клинични проучвания 6 процедури са били достатъчни за премахване на 80-89 % от космите в третираната зона.

След основния курс, в зависимост от постигнатите резултати и от задоволеността на клиента, могат да бъдат правени поддържащи процедури. Те по-скоро се явяват „коригиращи“ и в случай, че по време на основния курс е имало все пак косми, които не са били в активна фаза на растеж (само 20% от космите в дадена зона са а такава фаза по време на една процедура).

Също така след някакъв период от време може да се появи стимул, който да доведе до окосмяване в зоната и активирани на фоликули, които са били „спящи“ към момента на лазерна епилация, тогава също може да се направи поддръжка. Такъв стимул представляват някои хормонални промени, лекарства, бременност и др.

При нас продаваме пакети от 6 процедури на специални цени, именно за да стимулираме клиентите да правят пълен курс от процедури, за да видят максимален ефект. При закупуване на пакет, клиентът заплаща 5 процедури, а получава 6 и най-важното – с пакета получава безсрочна гаранция за лазерна епилация.

 

 

Запиши час за безплатна консултация

ВИЖТЕ ОЩЕ…

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги? Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все

Прочетете повече »