ALBA

център за лазерна епилация

Видове лазерна епилация

Видове лазерна епилация

Съществуват няколко вида лазерна епилация, които се различават едни от други, но чийто ефект е трайно премахване на окосмяването.

  • Епилация с рубинов лазер.Това е най-старият вид лазерна епилация, който се радва на изключително висока популярност поради ниските си цени. Епилацията с рубинов лазер най-често се предлага в малки козметични салони. Тя се провежда изключително бавно и много боли. Носи и редица рискове, като е способна да обезцвети кожата в третираната зона. Не е подходяща за хора, които имат по-тъмен тен или различни пигментации (напр.: лунички).
  • Епилация с Александритен лазер.Александритният лазер е малко по-съвършена форма спрямо рубиновия. Той отново използва естествен кристал, с който излъчва светлинната енергия. Процедурите с него се провеждат значително по-бързо (особено в големите зони), но отново крие риск от обезцветяване на кожата. Препоръчва се за хора, които имат светла или средно-светла кожа.
  • Епилация с ND:YAG лазер.Това е една от „най-младите“ алтернативи в лазерната епилация, която е най-подходяща за хората със средно до много тъмна кожа. Основният ѝ недостатък е, че не е ефективна при премахването на по-светли и по-тънки косъмчета, както и че не се препоръчва, ако имаш по-светла кожа.
  • Епилация с диоден лазер.Диодният лазер (като Elysion- PRO) се превърна в златен стандарт за лазерна епилация, тъй като е безопасен, дава изключителни резултати и се прилага както на хора с по-светла кожа, така и на тези с по-тъмен тен. Прието е, че най-добрите специализирани центрове за лазерна епилация задължително разполагат с подобен вид технология.

 

 

Запиши час за безплатна консултация

ВИЖТЕ ОЩЕ…

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги?

Работи ли наистина и възможно ли е лазерната епилация да ни отърве от косъмчетата завинаги? Поради изключителната сложност на човешкия организъм и това, че сме създадени все

Прочетете повече »